Hatalmas összegből fejlődhet tovább Jászberény – ezek az idei tervek

Megosztás

Budai Lóránt, Jászberény polgármestere, a Facebook-oldalán tájékoztatta a lakosokat, hogyan idei évben milyen fejlesztéseket terveznek megvalósítani a városban. Fejlesztek a csapadékvíz-elvezetést, kerékpárutakat, közvilágítást és még sok egyéb mást.

Jászberény idén jelentős forrásokat tud fejlesztésekre fordítani. Az elnyert pályázatok összege, amelyeket még idén meg is valósítanak, meghaladja az 1.5 milliárd forintot. Emellett további 800 millió forint értékű pályázat van még elbírálás alatt, amelyek dől pozitív elbírálás esetén további fejlesztéseket valósíthatnak meg.

“Idén fejlesztjük az Ipartelep út és környezetének csapadékvíz-elvezető hálózatát és kerékpárutat építünk a Hatvani úti hídtól a Hűtőgépgyári elkerülő útig. Hosszú évtizedek után felújítjuk a Tiszti Klubot. Jelenleg a tervezés van folyamatban, a kivitelezés az év második felében kezdődhet el” – számolt be a fejlesztések egy részéről Budai Lóránt.

A városvezető bejegyzésében hangsúlyozta, hogy továbbra is kiemelt céljuk az energiamegtakarítás, ezért már a tavalyi évben megterveztették az eddig még nem LED-es közvilágítási lámpatestek cseréjét. Ezt a fejlesztést egyébként elérhető pályázati forrás hiányában kizárólag saját erőből valósítja majd meg a városvezetés.

Itt még nem ért véget a fejlesztések és beruházások sora. Jászberény vezető szerepet tölt be egy nemzetközi projektben is (COMMHERITOUR), melynek célja a kulturális örökség, a gazdasági termelékenység és az idegenforgalmi teljesítmény összhangjának maximalizálása.

“Két éven keresztül, szakemberek bevonásával közösségfejlesztést célzó programokat, tanácsadásokat, csoportfoglalkozásokat, szemléletformáló táborokat, állásbörzéket, illetve komplex tehetséggondozást valósítunk meg a Neszűrben” – foglalta össze a projekt részleteit a polgármester.

A szociális területre is jut a fejlesztési forrásokból. Korszerűsítik a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézményt, valamint Jászberényi Család- és Gyermekjóléti Központot is.
Emellett felújítják a Fürdő utcai parkban található rokokó szobrokat, a komplett fahidat és a Kőhíd járófelületét is.

A városvezetés továbbá elkötelezett az utak és járdák állapotának megújítás, valamint az ivóvízhálózat rekonstrukciója iránt. A beruházások során a zöldítés is fontos szerepet kap.

“Tervezzük a Jásztelki út – Jákóhalmi út kereszteződésében található körforgalmi csomópont zöldfelületének megújítását – akár képzőművészeti alkotás kihelyezésével – és folytatjuk a lakossági fásítási programot és az önerős járdaépítést”

Kapcsolódó cikkek